Zelfrijdende Apple-auto gaat nieuwe testfase in

Posted by on aug 24, 2015 in Auto nieuws

Zelfrijdende Apple-auto gaat nieuwe testfase in

Er is nieuw ‘bewijs’ dat Apple bezig is met de ontwikkeling van een eigen auto. De Britse krant The Guardian meldt dat het Amerikaanse technologieconcern toegang wil tot een voormalig militair terrein in Californië in de Verenigde Staten, dat al door autofabrikanten wordt gebruikt voor het testen van auto’s.

De krant baseert zich op documenten die het in bezit heeft. Het gaat om een afgeschermd gebied met meer dan 30 kilometer aan straten en snelwegen. Het is onduidelijk wat de maker van onder meer de iPhone precies wil testen.

Sinds begin dit jaar duiken in de media berichten op dat Apple bezig is met het ontwikkelen van een zelfrijdende elektrische auto. Het technologieconcern zou hier een speciaal team voor hebben samengesteld. Apple zou de auto in 2020 willen lanceren.

Het technologieconcern doet er vooral het zwijgen toe, maar zo nu en dan geeft het voedsel aan de geruchten. Zo merkte topmanager Jeff Williams van Apple tijdens een conferentie in mei op: ,,De auto is het ultieme mobiele apparaat, niet waar?” Hij voegde daar nog de dooddoener aan toe dat Apple kijkt naar veel markten.

bron: autoweek.nl