Watercar doet weg, water en zand

Posted by on jun 30, 2013 in Auto nieuws

Watercar doet weg, water en zand

Er is weer een amfibievoertuig gelanceerd: de Watercar. Treffender kan een naam niet zijn, en bijzonder is dat deze auto zelfs op drie ondergronden zijn weg weet te vinden.

De meeste amfibievoertuigen die in de loop der jaren voorbij zijn gekomen konden op de weg en in het water uit de voeten, deze Watercar belooft daarnaast ook nog offroadcapaciteiten te hebben. Althans: we zien de sterk op de Jeep Wrangler lijkende kruising op de persfoto’s door een woestijn rijden.

Veel verder dan dat zal de auto niet komen, want de 3,7-liter V6 van Honda drijft alleen de achterwielen aan. In het water kan de kracht via de versnellingsbak naar een schroef worden gestuurd, waarna de wielen in 15 seconden worden ingetrokken. De 250 pk die de motor op de been brengt is genoeg voor ‘meer dan 80 mijl per uur’ (128 km/h) op het land en een indrukwekkende 70 kilometer per uur op het water. Voor een voertuig met zo’n ingewikkelde constructie en dit formaat is het ding zeker niet te zwaar: 1360 kg.

Volgens de Amerikaanse producent kostte het veertien jaar, ontelbare successen en mislukkingen, 27 patenten en een ontelbare hoeveelheid arbeidsuren om zover te komen, maar nu schijnt de Watercar toch echt in productie te gaan. Wat het ding gaat kosten en of we er ook in Europa van mogen genieten is nog niet bekend, maar voor nu is het al wel vast leuk plaatjes kijken.

Bron: autoweek.nl

m1nyi16bt83e_600