Vierpits turbomotor in Porsche Macan

Posted by on mrt 13, 2016 in Auto nieuws

Vierpits turbomotor in Porsche Macan
Porsche heeft een nieuwe basisversie toegevoegd aan de Macan, voorzien van een tweeliter viercilinder turbomotor. Hij heeft 252 pk, standaard een zeventraps dubbelkoppeling versnellingsbak en kost 69.5400 euro.

Dat bedrag is krap 500 euro minder dan de prijs van een basis-Cayenne van de eerste generatie (250 pk uit een 3.2 V6). De Macan met tweeliter turbomotor is echter veel rapper, want hij kan (met Sport Chrono pakket) in 6,5 seconden van 0 naar 100 km/h sprinten. Daar had de Cayenne destijds (2003) ruim negen tellen voor nodig. Bovendien gutste de brandstof er bij die oude Cayenne sneller doorheen: gemiddeld 13,2 liter per 100 kilometer tegen 7,2 bij deze basis-Macan. Het zijn in beide gevallen overigens NEDC-cijfers die weinig met de praktijk van doen hebben. Wie een beetje lol wil hebben met deze nieuwe Macan, doet er verstandig aan rekening te houden met minstens 10 liter per 100 kilometer.

De basisversie van de Macan is iets soberder van uitrusting dan de overige uitvoeringen: zwarte raamlijsten en remklauwen, 18 inch wielen en twee uitlaatpijpen. Porsche benadrukt dat de rest van de uitrusting nagenoeg overeenkomt met andere Macans. Vanaf juni staat de basisversie bij de Porsche dealers.

bron: autotrends.nl