Nieuwe Mercedes Viano voor de lens

Posted by on dec 8, 2013 in Auto nieuws

Nieuwe Mercedes Viano voor de lens

Voor de eerste helft van 2014 heeft Mercedes-Benz de nieuwe generatie van de Viano op de rol staan. De personenversie van de Vito-besteller wist niet aan de lens van onze spionagefotograaf te ontkomen.

Begin augustus kregen we al een tweetal schetsen van de nieuwe Viano op ons scherm. Daarop konden we al zien dat de bus, uiteraard, het nieuwe familiegezicht van Mercedes krijgt aangemeten.

Aan de voorzijde lijken de grootste wijzigingen plaats te vinden. Hoewel de auto compleet nieuw is, is hij van opzij gezien nog altijd overduidelijk herkenbaar als een Viano. De achterzijde lijkt minder ingrijpend anders te worden, waardoor de nieuwe generatie wat uiterlijk betreft wellicht meer lijkt op een grondige facelift.

Hoewel de buitenkant nog goed beplakt is, hebben we het interieur al in volle glorie kunnen bewonderen. De werkplek die het binnenste van de A- en CLA-klasse al siert, lijkt ook z’n weg naar de Viano gevonden te hebben. We zien het welbekende drietal ventilatieroosters op de middenconsole en een bovenop het dashboard geplaatst multimediascherm. Het geheel maakt een luxueuze en complete indruk.

De Mercedes-Benz Viano wordt in maart op de Autosalon van Genève onthuld. Niet lang daarna verwachten we hem in de showroom tegen te komen.

Bronnen: autoweek.nl & autoevolution.com

Viano